Monday , February 6 2023

Slovacia, a doua țară din UE care intră în lockdown național în acest val al pandemiei

Guvernul slovac a anunțat miercuri că a decis să impună un lockdown pentru toți cetățenii timp de două săptămâni, pentru a ține sub control creșterea puternică a cazurilor de COVID-19, relatează Reuters, citată de Agerpres. Țara urmează astfel exemplul Austriei, care a intrat oficial, de luni, în lockdown pentru trei săptămâni.

carantina generic

Restricţiile impuse de Slovacia vor fi aplicate atât nevaccinaţilor, cât şi vaccinaţilor și vor include, printre altele, închiderea restaurantelor şi magazinelor neesenţiale. Premierul Eduard Heger a anunțat că oamenii vor putea ieși din casă doar pentru cumpărăturile de strictă necesitate, pentru a merge la serviciu, la şcoală şi la medic.

Situaţia va fi reevaluată după 10 zile, iar de orice posibilă relaxare a restricţiilor vor beneficia numai persoanele vaccinate şi cele trecute prin boală.

Slovacia, țară cu aproximativ 5,5 milioane de locuitori, se confruntă cu o creștere dramatică a numărului de cazuri, iar numărul spitalizărilor a atins un nivel critic. Marți au fost înregistrate peste 10.000 de noi cazuri de COVID-19. Slovacia are a treia cea mai redusă rată a vaccinării în UE, după Bulgaria şi România – mai puțin de 50% din populație s-a vaccinat. Anterior, guvernul de la Bratislava stabilise deja restricţii pentru nevaccinaţi, pentru a crește interesul pentru vaccinare. „Situaţia este gravă. Am ajuns aici pentru că măsurile existente nu au fost respectate”, a spus premierul Eduard Heger, citat de Reuters.

Vezi si

Cutremur cu magnitudinea de 7,8 în Turcia. Cel puțin o sută de persoane au murit

Un cutremur foarte puternic s-a produs în noaptea de duminică spre luni în Turcia. Seismul …