Monday , November 28 2022

Shinzo Abe, fostul premier japonez, împușcat în timp ce susținea un discurs, a murit

Shinzo Abe, fostul premier japonez, a murit după ce a fost împușcat în timp ce susținea un discurs, anunță televiziunea de stat citată de Sky News.

Japanese Prime Minister Shinzo Abe speaks during a news conference at the prime minister’s official residence in Tokyo, Japan, August 28, 2020. Franck Robichon/Pool via REUTERS

Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit după ce a fost împușcat în timp ce susținea un discurs în orașul Nara din vestul țării, a anunțat televiziunea de stat NHK.

În vârstă de 67 de ani, acesta a suferit răni în partea dreaptă a gâtului și la clavicula stângă, a declarat Departamentul de pompieri al orașului Nara, adăugând că a fost în stop cardiac înainte de a fi dus la spital.

Televiziunea publică NHK a difuzat imagini care îl arată pe fostul premier japonez prăbușit în stradă, cu gărzile de securitate alergând spre el.

Un nor de fum alb a fost văzut în timp ce Abe ținea un discurs de campanie. Un reporter aflat la fața locului a declarat că a auzit două bubuituri consecutive în timpul discursului.

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost arestat, a declarat poliția. (Mediafax)

Vezi si

VIDEO. Violențe la Bruxelles după victoria Marocului asupra Belgiei la Mondiale

Fanii marocani au făcut haos pe străzile din Bruxelles după victoria echipei lor contra Belgiei …