Tuesday , October 4 2022

Rusia și-a reorganizat comandamentul militar. Un general care a luptat în Siria, noul comandant al invaziei din Ucraina

Un oficial occidental a confirmat că Rusia și-a reorganizat comandamentul operațiunilor sale din Ucraina, generalul care se află acum la conducere având o experiență vastă în Siria, scrie BBC. Forțele care au invadat la 24 februarie au fost organizate și comandate separat din districtul din care au venit.

“A existat o coordonare foarte slabă între aceste comandamente diferite”, a declarat oficialul, pentru că forțele ruse nu au fost niciodată antrenate să lucreze în acest mod. Comandantul Districtului Militar Sudic este acum responsabil de operațiuni pentru a încerca să asigure o mai bună coordonare și se pare că acesta este generalul Alexander Dvornikov.

“Acest comandant are multă experiență în operațiunile ruse din Siria. Așa că ne așteptăm ca comanda și controlul general să se îmbunătățească”, a declarat oficialul.

În ceea ce privește calendarul, oficialul occidental a considerat că imperativele politice ar putea avea prioritate față de prioritățile militare în Rusia, pentru a obține un fel de succes înainte de 9 mai, când țara marchează victoria în cel de-al Doilea Război Mondial. Oficialii occidentali au declarat că au asistat la trimiterea fragmentată a mai multor forțe spre Donbas, în loc să facă o pauză care să permită forțelor să se regrupeze în mod corespunzător.

“Există o tensiune între logica militară de a pregăti forțele în mod corespunzător pentru o operațiune rusă revigorată în Donbas, folosind tactici mai adecvate și învățând unele dintre lecțiile din operațiunile dezastruoase de până acum, împotriva unui imperativ politic de a continua efectiv operațiunea și de a acționa rapid”, a declarat oficialul.

Se crede că Rusia are puțin mai puțin de 100 de batalioane disponibile pentru operațiuni, odată ce vor fi reconstituite după mișcările actuale.

Vezi si

Ucraina:  Zelenski a semnat un decret care declară ”imposibile” negocieri cu Putin

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat marţi un decret care declară în mod oficial ca …