Wednesday , October 4 2023

Risc crescut de holeră în sudul Ucrainei, după distrugerea barajului Kahovka. „Agentul patogen este prezent”

O supraveghere epidemiologică a bolilor care se transmit prin apă a fost ”consolidată”, în urma inundaţiilor masive cauzate de distrugerea Barajului Kahovka, pe fluviul Nipru, în sudul Ucrainei, a anunţat reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cu Operaţiuni de Urgenţă, Teresa Zakaria.

Potrivit OMS, niciun caz de holeră nu s-a înregistrat în Ucraina de la începutul invaziei ruse, la 24 februarie 2022. Însă ”eşantioane prelevate în mediu arată că agentul patogen este prezent, ceea ce constituie un risc”, a subliniat într-o conferinţă de presă, joi, Teresa Zakaria.

”Am putea, aşadar, să începem să detectăm cazuri în orice moment”, a avertizat ea.”Acţionăm în strânsă cooperare cu Ministerul ucrainean al Sănătăţii, pentru a ne asigura că sunt implementate mecanisme pentru a permite importul de vaccinuri imediat ce sunt necesare”, a anunţat reprezentanta OMS.

Vezi si

Premiul Nobel pentru Fizică: Pierre Agostini, Ferenc Krausz și Anne L’Huillier, pentru studiile lor privind dinamica electronilor în materie, folosind lumina

Premiul Nobel pentru Fizică 2023 a fost câștigat de Pierre Agostini (Franța), Ferenc Krausz (Ungaria/Austria) …