Monday , November 28 2022

Proprietarul a 490.000 de locuințe din Germania și-a anunțat chiriașii că va reduce temperaturile din apartamente la 17 grade în timpul nopții

Se anunță o iarnă friguroasă în Germania! Cea mai mare economie din Europa se pregătește de ce e mai rău, iar autoritățile germane estimează că cel mai negru scenariu e cât se poate de previzibil. Pe fondul crizei gazelor naturale, în urma sistării livrărilor de către Rusia, cel mai mare proprietar de locuințe din Germania, compania Vonovia, a anunțat recent că va reduce cantitatea de agent termic chiriașilor săi pe timpul nopții, potrivit TheLocal.de.

Vonovia, care deține în jur de 490.000 de apartamente în Germania pe care le încălzește prin intermediul mai multor furnizori de energie, va stabili temperatura din locuințe la 17°C între orele 23:00 și 06:00.

Chiriașii vor putea folosi termostatele, în mod normal, în timpul zilei și seara iar raționalizarea nu va afecta apa caldă. Programul de reducere a încălzirii din locuințe va fi implementat treptat în următoarele luni, urmând a fi finalizat până la începutul iernii. Reprezentanții Vonovia susțin că, în acest fel, speră să economisească până la 8% din costurile cu încălzirea ca urmare a măsurii.

Anunțul Vonovia vine după ce un complex rezidențial din Saxonia a luat măsuri drastice pentru a minimiza consumul de energie în clădirile sale – inclusiv oprirea apei calde pentru câteva ore pe zi. Chiriașii Dippoldiswalde pot face dușuri calde doar dimineața devreme și după-amiaza târziu în timpul săptămânii. De asemenea, sistemele de încălzire vor rămâne oprite până în septembrie.

În ultimele săptămâni, Agenția Federală de Rețea a susținut și o schimbare a temperaturilor minime legale pentru chiriași. În legea locației, există specificații conform cărora proprietarul trebuie să seteze sistemul de încălzire astfel încât să se atingă o temperatură minimă între 20°C și 22°C. Temperatura minimă legală este stabilită în prezent la 16-17°C pe timp de noapte și 20-22°C în timpul zilei.

Într-o intervenție pentru Funke Media Group, ministrul locuințelor Klara Geywitz (SPD) a criticat decizia de a controla alimentarea cu apă caldă ca fiind ilegală. Decizia de a limita accesul chiriașilor la dușuri fierbinți și încălzire a atras, de asemenea, consternare din partea miniștrilor din guvernul landului Saxonia și din partea asociațiilor pentru drepturile chiriașilor.

Asociația Chiriașilor Germani a subliniat că problemele cu apa caldă ar da dreptul chiriașilor la o reducere a chiriei.

De la 1 iulie, ceva mai puțin de jumătate din cele 600 de apartamente Dippoldiswalde au fost afectate de noile reguli. Acestea sunt cele 300 de apartamente care sunt încălzite în principal cu gaz.

Pe de altă parte, Vonovia, care se bazează pe gaze naturale pentru 55% din necesarul său de energie termică, a anunțat că își informează clienții că prețurile ridicate vor duce la plăți suplimentare în viitorul apropiat.

CEO-ul companiei, Rolf Buch, a declarat luna trecută că se așteaptă ca majorarea prețurilor la energie să îi coste pe chiriași echivalentul a până la două luni de chirie.

Vezi si

VIDEO. Violențe la Bruxelles după victoria Marocului asupra Belgiei la Mondiale

Fanii marocani au făcut haos pe străzile din Bruxelles după victoria echipei lor contra Belgiei …