Saturday , June 22 2024

Port rusesc la Marea Neagră, atacat cu drone de ucraineni. A fost vizată o bază navală

Drone maritime ucrainene au atacat vineri dimineață o bază navală rusă din apropierea Novorossiysk, cel mai mare port de la Marea Neagră. Portul este un centru important pentru exporturile rusești. Ministerul rus al Apărării a comunicat că dronele au fost distruse, scrie The Guardian. În urma atacului, autoritățile portului Novorossiysk au oprit temporar toate mișcările de nave.

Utilizatorii rețelelor sociale au raportat că au auzit explozii și focuri de armă în apropiere de Novorossiysk vineri dimineață. Imagini ale unor martori difuzate de postul de știri online rusesc Astra arată o coloană de fum în largul mării.

Serviciile de urgență din Novorossiysk au confirmat informațiile despre explozii, iar serviciile de securitate au fost informate, a informat agenția de presă rusă RIA.

Portul este unul dintre cele mai mari din Marea Neagră. Consorțiul Caspian Pipeline Consortium, care încarcă petrolul pe petroliere la Novorossiysk, a transmis că portul a interzis temporar orice mișcare a navelor.

Digi24

Vezi si

Cele 27 de ţări ale UE confirmă că marți se deschid negocierile de aderare cu #Ucraina şi Republica Moldova

Cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene au confirmat deschiderea marţi, 25 iunie, a …