Saturday , February 4 2023

Patriarhul Kiril al Rusiei cere armistițiu pe perioada Crăciunului pe stil vechi

Patriarhul Moscovei și întregii Rusii, Kiril, a făcut un apel de încetare a focului dintre Ucraina și Rusia, cu ocazia Crăciunului pe rit vechi, sărbătorit de creștinii ortodocși. Partea ucraineană nu a comentat încă apelul lui Kiril.

„Eu, Kiril, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, fac apel la toate părțile implicate în „conflictul intern” să înceteze focul și să stabilească un armistițiu de Crăciun de la ora 12.00 a zilei de 6 ianuarie până la ora 24.00 a zilei de 7 ianuarie, astfel încât ortodocșii să poată participa la slujbele din ajunul și ziua de Crăciun”, scrie pe site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Ruse, potrivit agora.md.

Amintim că ucrainenii au intrat în 2023 sub bombardamentele rușilor. Capitala Kiev a fost ținta atacurilor aeriene ale forțelor ruse în noaptea de Revelion. Apărarea ucraineană anunță că a doborât 45 de „ținte aeriene” deasupra regiunii Kiev. Armata rusă a afirmat că bombardamentele care au vizat sâmbătă mai multe oraşe ucrainene, printre care Kiev, înainte de Anul Nou, au ţintit instalaţii pentru fabricarea de drone, pentru a dejuca „atacuri teroriste” în curs de planificare.

Reamintim că biserica ucraineană a lăsat la decizia fiecărei comunități să sărbătorească Crăciunul în acest an cum vor, fie pe rit vechi (cum o face Biserica Ortodoxă Rusă), fie pe rit nou, cum o face spre exemplu Biserica Ortodoxă Română, urmând ca de anul viitor să treacă la calendarul nou.

Vezi si

Un alt balon de spionaj chinez survolează America Latină

Pentagonul a anunţat vineri că un al doilea balon de spionaj chinez a fost zărit, …