Thursday , April 18 2024

Papa Francisc: Homosexualitatea nu este o crimă. Apel la preoții catolici să primească persoanele LGBTQ în biserică

„Homosexualitatea nu este o crimă, anumite legi sunt nedrepte”, spune Papa Francisc, într-un interviu acordat Associated Press. 

În interviu au fost abordate mai multe subiecte, printre care și problema homosexualității. Papa Francisc a criticat legile statelor care incriminează homosexualitatea, numindu-le “nedrepte” și afirmând că Dumnezeu își iubește toți copiii așa cum sunt. El a făcut apoi apel la episcopii catolici să primească persoanele LGBTQ în biserică: “A fi homosexual nu este o crimă”.

În ce privește episcopii, a adăugat el, poate că aceștia ar avea nevoie de un proces de schimbare pentru a recunoaște demnitatea tuturor: “Acești episcopi trebuie să facă un proces de convertire și să folosească tandrețea, cea pe care Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi”.

Papa Francisc a precizat că nu condamnă criticile care au apărut în ultimele săptămâni, inclusiv cartea cardinalului Gerhard Mueller (“In Buona Fede”), în care Papa a fost foarte criticat. “Dumneavoastră preferați ca ei să nu critice, de dragul liniștii, dar eu prefer ca ei să critice, pentru că asta înseamnă că există libertate de exprimare. Dacă nu, ar fi o dictatură la distanță, cum o numesc eu, în care există împăratul și nimeni nu-i poate spune nimic. Nu, lăsați-i să vorbească deoarece critica te ajută să crești și să îmbunătățești lucrurile”.

În interviul acordat Associated Press, Papa a dat asigurări cu privire la starea sa fizică și a infirmat zvonurile privind o recidivă. Cu toate acestea, Suveranul Pontif a dezvăluit că diverticuloza, pentru care a fost operat de urgență în iulie 2021, a „revenit”.

În ceea ce privește durerea de la genunchi, mica fractură osoasă cauzată de o căzătură s-a vindecat din fericire fără intervenție chirurgicală, după ce a fost supus unei terapii extinse cu laser: “S-ar putea să mor mâine, dar este sub control. Sunt sănătos”. (Mediafax)

 

 

Vezi si

Consiliul de Securitate al ONU votează vineri privind primirea în organizaţie a statului palestinian

Consiliul de Securitate al ONU urmează să voteze vineri în privinţa cererii statului palestinian de …