Tuesday , October 4 2022

ONU: Cel puțin 240 de victime civile, 64 de morți în Ucraina, dar e posibil ca cifrele să fie mult mai mari

O agenție de ajutorare a Națiunilor Unite a transmis că cel puțin 64 de civili au fost uciși după atacurile Rusiei în Ucraina. 160.000 de oameni sunt pe drumuri. De sâmbătă, 26 februarie, ora 17:00, au fost raportate 240 de victime civile. Dintre acestea, 64 de oameni au murit, transmite biroul ONU pentru drepturile omului OHCHR.

Instituția transmite că numărul este posibil să fie ”considerabil mai mare”. Sute de mii de ucraineni sunt în prezent fără electricitate și apă, după ce infrastructura a fost deteriorată.

Sute de lucuințe au fost distruse sau avariate, iar podurile și drumurile publice au fost bombardate. Unele comunități sunt izolate, anunță Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA), potrivit Reuters.

Cel puțin 160.000 de ucrainieni au fost strămutați în interiorul țării, în timp ce 116.000 au fugit în statele vecine. “Agențiile ONU și partenerii umanitari au fost nevoiți să își suspende operațiunile din cauza deteriorării situației de securitate”, a transmis OCHA.

Vezi si

General american: „SUA ar distruge trupele Rusiei din Ucraina și flota din Marea Neagră dacă Putin va folosi arme nucleare”

SUA și aliații săi ar distruge trupele și echipamentele Rusiei în Ucraina – precum și …