Tuesday , October 4 2022

Omicron în Danemarca: Aproape 200 de infectări de vineri până duminică

183 de cazuri cu varianta Omicron sunt acum confirmate în Danemarca, au anunțat autoritățile locale de sănătate duminică. Această cifră a fost calificată drept „preocupantă” și „îngrijorătoare”, întrucât reprezintă o creștere mare față de ultimele estimări daneze. La ultimul bilanţ, vineri, 3 decembrie, țara avea doar 18 cazuri confirmate și 42 de cazuri suspecte, potrivit informațiilor institutului public SSI, transmite publicația Le Point, citată de Rador.

Cu toate acestea, Danemarca este o țară în fruntea secvențierii, ceea ce îi permite să detecteze mai rapid și mai eficient cazurile și variantele. Prin urmare, depistarea acestor aproape 200 de cazuri confirmate nu implică neapărat că varianta Omicron este deosebit de răspândită în țară.

Înainte de acest anunț, Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (ECDC) a avut un total de 182 de cazuri în Uniunea Europeană, plus Norvegia și Islanda.

„Observăm o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri de infecții cu Omicron în Danemarca”, a declarat directorul SSI Henrik Ullum într-un comunicat. „Există acum lanțuri de contagiune în care varianta este detectată la persoanele care nu au plecat în călătorie sau nu au fost în contact cu călători”, subliniază el.

Institutul lucrează „intens” pentru a accelera în continuare rezultatele rapide ale analizelor de laborator, astfel încât instituțiile sanitare să poată urmări lanțurile de contaminare „cât mai repede”, adaugă managerul sanitar. „Timpul pe care îl economisim trebuie să îl folosim pentru a vaccina cât mai mulți oameni. Imunitatea semnificativă dă mai multă soliditate societății noastre, dacă contaminarea cu Omicron va continua”, argumentează el.

Vezi si

Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova, care s-a opus războiului la TV, a evadat din arestul la domiciliu împreună cu fiica ei de 11 ani

Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă cunoscută în întreaga lume după ce a criticat în …