Saturday , May 18 2024

Ministrul britanic de Externe, David Cameron, în vizită surpriză la Chișinău

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu actualul ministru de Externe al Marii Britanii, David Cameron, care aseară a efectuat o vizită surpriză în R. Moldova. Oficialii au discutat despre securitatea în bazinul Mării Negre, cooperarea bilaterală și eforturile comune împotriva corupției.

Sandu și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul oferit de Marea Britanie pentru Ucraina, menționând că acesta este crucial pentru securitatea Republicii Moldova, pentru stabilitatea și prosperitatea Europei, potrvit deschide.md.

Ministru de Externe moldovean, Nicu Popescu, într-o postare pe Facebook, a anunțat că s-a întâlnit cu fostul premier al Marii Britanii, recent numit ministru de Externe al Regatului Unit, David Cameron. ”Am avut plăcerea să îl salut la Chișinău pe noul ministru de Externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, domnul David Cameron, care se află în tranzit în țara noastră. Am discutat despre interesul comun pentru consolidarea relațiilor strategice dintre R. Moldova și Marea Britanie, concentrându-ne asupra beneficiilor pentru diaspora noastră. Am abordat subiecte precum semnarea acordurilor pentru conversia reciprocă a permiselor și reducerea tarifelor la roaming, inițiative ce vor aduce avantaje semnificative pentru comunitatea noastră din Regat” a scris Popescu.

Fostul premier britanic David Cameron a fost numit luni în funcţia de ministru de Externe, o revenire pe cât de spectaculoasă, pe atât de neaşteptată pe scena politică a celui care a declanşat în 2016 referendumul cu privire la Brexit, transmit AFP şi Reuters, citând anunţul făcut de Downing Street. David Cameron, în vârstă de 57 de ani, a fost şef al guvernului din 2010 până în 2016, când a demisionat în urma rezultatului referendumului la care britanicii au votat pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

foto: deschide.md

Vezi si

Teritoriu ucrainean de 278 km pătrați capturat în șapte zile, cel mai important câștig al Rusiei într-un an și jumătate

Armata rusă a preluat sub controlul său un teritoriu de 278 kilometri pătrați într-o săptămână …