Saturday , September 24 2022

Ministerul rus al Apărării anunță că retrage o parte din militarii de la granița cu Ucraina

Ministerul rus al Apărării anunță că o parte din trupele poziționate la granița cu Ucraina se întorc la bazele lor, după încheierea unor exerciții militare, relatează BBC, citând agenția Interfax. „Unitățile din raioanele militare din Sud și Vest, care și-au îndeplinit sarcinile, au început deja încărcarea în transportul feroviar și rutier și astăzi vor începe să se mute în garnizoanele lor” a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

„O serie de evenimente de antrenament de luptă, inclusiv exerciții, au fost efectuate conform planului. Pe măsură ce antrenamentele se vor finaliza, trupele, ca întotdeauna, vor pleca spre bazele lor”, a adăugat el.

Dar exercițiile la scară largă în toată țara continuă, potrivit agenției.

„Practic toate districtele militare, flotele și forțele aeriene iau parte la exerciții”, a spus Konașenkov.

„O serie de exerciții navale care implică nave de suprafață, submarine și aviație se desfășoară în zonele importante din punct de vedere operațional”, a spus Konașenkov.

Ministerul rus al Apărării a publicat imagini în care susține că tancurile se întorc în bazele militare.

„15 februarie 2022 va intra în istorie ca ziua în care propaganda de război occidentală a eșuat. Au fost dezonorați și distruși fără să se tragă niciun foc de armă”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului, Maria Zakharova, potrivit BBC.

Agenția rusă Interfax, citată de BBC, relatează însă că exercițiile militare de amploare continuă în întreaga țară.

Noi imagini din satelit ar arăta o activitate militară rusă în mai multe locații din apropierea Ucrainei, inclusiv în Belarus, Crimeea și vestul Rusiei. Maxar Technologies spune că imaginile au fost realizate duminică și luni și arată elicoptere de atac, avioane de atac la sol și avioane de vânătoare în locații înaintate.

Anunțul vine în condițiile în care oficialii occidentali se tem că Rusia vrea să lanseze o invazie în Ucraina, dar spun că vor continua eforturile diplomatice pentru a împiedica acest lucru. De asemenea, au avertizat că Rusia va fi supusă unor acțiuni „fără precedent” în cazul în care va ataca țara vecină.

Vezi si

Joe Biden promite o reacţie rapidă şi dură în cazul anexării unor teritorii ucrainene de către Rusia

Statele Unite “vor lucra cu aliaţii şi partenerii pentru a impune Rusiei măsuri economice suplimentare …