Saturday , September 18 2021

Medicii rusi refuza transferul lui Alexei Navalnii in Germania. Opozantul lui Putin e in coma intr-un spital din Siberia

Reprezentanții lui Alexei Navalnîi cer autorităților ruse să nu se amestece în pregătirile desfășurate pentru transferul liderului opoziției la un spital din străinătate, după ce ar fi fost otrăvit și se află la reanimare, scrie The Guardian.

În primele ore ale dimineții de vineri, un avion cu o echipă medicală a plecat din Nurenberg, cu destinația Omsk, pentru a-l aduce pe Navalnîi la Berlin, unde spitalul Charite este pregătit să-l trateze, potrivit presei germane.

Medicul-șef care îl tratează pe Navalnîi a declarat că starea acestuia s-a îmbunătățit puțin, dar încă este în stare instabilă, așa că orice încercare de a-l muta ar putea să-i pună viața în pericol. Doctorul Alexander Murakhovsky a spus că există cinci posibile diagnostice și că rezultatele analizelor făcute politicanului de opoziție vor fi gata în două zile. El a refuzat să răspundă când a fost întrebat dacă Navalnîi a fost otrăvit.

Kira Yarmysh, secretara de presă a lui Navalnîi, spune că spitalul siberian nu permite transferul acestia în străinătate. Doctorul-șef din unitatea medicală ar fi spus că starea lui Navalnîi este instabilă și că spitalul consideră dorința rudelor de a-l muta insuficientă pentru a justifica o astfel de acțiune.

Potrivit reprezentantei lui Navalnîi, opozantul rus este în ”pericol de moarte” deoarece la spitalul respectiv nu există dotările necesare pentru tratarea lui și nici nu i s-a pus un diagnostic.

Kira Yarmysh, secretara de presă a lui Navalnîi, a spus, anterior, că se teme că reprezentanții spitalului ar putea obstrucționa procedurile de mutare în străinătate ale cunoscutului opozant al regimului Vladimir Putin.

”Cerem conducerii spitalului unde se află Alexei să nu ne obstrucționeze în obținerea tuturor documentelor pentru transferul său”, a spus ea într-o declarație video făcută joi noapte.

Aleksei Navalnîi, un critic al preşedintelui Vladimir Putin, este în comă într-un spital din Siberia. Liderul opoziţiei ruse s-a simţit extrem de rău după ce a băut un ceai într-un aeroport, iar purtătoarea sa de cuvânt crede că a fost otrăvit.

Preşedinţia Rusiei a comunicat că medicii depun toate eforturile pentru salvarea lui Aleksei Navalîi. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că ipoteza otrăvirii va trebui confirmată de analizele medicale, precizând că va fi aprobat transferul lui Navalnîi într-un spital din străinătate dacă familia lui va cere acest lucru.

HotNews

Vezi si

Franţa și-a rechemat ambasadorii în SUA şi Australia

Ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian a anunţat vineri că ambasadorii acreditaţi în Statele …