Thursday , July 7 2022

Marea Britanie: Aproape 43.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului

Aproape 43.000 de oameni au murit din cauza COVID-19 in Regatul Unit, potrivit unor date publicate marti de Oficiul National britanic de Statistica (ONS) – unul dintre cele mai mari bilanturi in Europa, care ridica intrebari despre gestionarea pandemiei de catre premierul Boris Johnson.

coronavirus marea britanie

Aceste noi date inregistrate in Anglia si Tara Galilor cresc la 42.990 numarul total al deceselor inregistrate de la inceputul epidemiei, potrivit unui bilant intocmit de Reuters si care include atat bilanturile inregistrate in Scotia si Irlanda de Nord, cat si ultimele morti inregistrate in spitale in Anglia.

Cu peste 10.000 de morti inregistrati la 8 mai, azilurile de batrani din Regatul Unit nu sunt crutate deloc de pandemie, care s-a soldat cu peste 317.700 de morti in lume.

Acest nou bilant – unul dintre cele mai mari din Europa, in pofida faptului ca o comparatie este complicata intre tari din cauza metodelor de inregistrare folosite de fiecare – creste si mai mult presiunile asupra lui Boris Johnson.

Intors la sefia Guvernului dupa ce a fost grav bolnav de COVID-19, liderul conservator este criticat dur mai ales de Opozitie, care-l acuza de faptul ca a impus izolarea tarziu, a introdus campanii de testare tarziu si a furnizat initial, tarziu, echipament de protectie spitalelor, aflate in prima linie a epidemiei.

ziare.com

Vezi si

boris johnson premierul marii britanii

BBC: Boris Johnson a acceptat să demisioneze de la conducerea Partidului Conservator, dar rămâne premier până la toamnă

Boris Johnson își va da demisia din funcția de șef al Partidului Conservator, dar va …