Monday , February 6 2023

MAE rus: „Suntem deschiși pentru un dialog onest cu SUA și încrezători că normalizarea relaţiilor între ţările noastre va reveni”

Moscova este pregătită pentru un dialog onest şi bazat pe respect reciproc cu SUA şi speră în continuare că relaţiile cu Washingtonul vor reveni la normal, a declarat directorul departamentului America de Nord din MAE rus, Alexander Darciev, relatează marţi agenţia Interfax, potrivit Agerpres.

„Suntem deschişi pentru un dialog onest şi bazat pe respect reciproc în aceeaşi măsură în care şi Statele Unite vor fi pregătite pentru el. Probabil, ar fi bine să reamintim principiul uitat care a funcţionat în timpul Războiului Rece, coexistenţa paşnică, deşi ne separă valori şi idealuri, acestea nu trebuie impuse celuilalt”, a sugerat diplomatul rus.

„Şi proverbiala „ordine bazată pe reguli” împreună cu normele ”progresiste” ce resping principiile morale tradiţionale de asemenea nu trebuie să ne fie impuse”, a adăugat el.

„Dacă plecăm de la această abordare a bazei relaţiilor bilaterale în lumina responsabilităţii speciale a Rusiei şi SUA pentru soarta lumii ca superputeri nucleare, rămânem încrezători că normalizarea relaţiilor între ţările noastre va reveni”, a mai spus responsabilul din MAE rus.

”Dar, desigur, aceasta necesită o mişcare reciprocă a ambelor părţi. Aş dori să reiterez că suntem pregătiţi pentru o asemenea reciprocitate”, a conchis el.

Vezi si

Situaţia “devine din ce în ce mai complicată” pe linia frontului, recunoaşte Zelenski

Situaţia “se complică” pe teren împotriva trupelor ruseşti din Ucraina, care este din nou ţinta …