Friday , April 19 2024

Macron: Trimiterea de trupe occidentale în Ucraina “nu poate fi exclusă”

Trimiterea de trupe occidentale în Ucraina “nu poate fi exclusă”, a anunțat, luni, preşedintele Franței, Emmanuel Macron, care găzduiește la Paris o conferinţă în care liderii europeni au discutat ajutorul pentru Ucraina.

Nu a existat “niciun acord în această seară pentru a trimite oficial trupe pe teren, dar nu putem exclude nimic”, a declarat liderul de la Paris, citat de CNN.

Conferinţa de ajutor pentru Ucraina a reunit reprezentanţi ai celor 27 de ţări membre ale Uniunii Europene, inclusiv 21 de şefi de stat şi de guvern, a precizat el. “Vom face tot ce putem pentru a împiedica Rusia să câştige acest război”, a spus Macron, care a adăugat: “Şi spun acest lucru cu determinare, dar şi cu o umilinţă colectivă pe care trebuie să o avem, în lumina ultimilor doi ani”.

”Cei care au spus «niciodată, niciodată» astăzi au fost aceiaşi care au spus niciodată avioane, niciodată rachete cu rază lungă de acţiune, niciodată camioane. Ei au spus toate acestea acum doi ani. Mulţi din jurul acestei mese au spus că «vom oferi căşti şi saci de dormit», iar acum spun că trebuie să facem mai mult pentru a obţine rachete şi tancuri. Trebuie să fim umili şi să ne dăm seama că (întotdeauna) am întârziat şase-opt luni”, a declarat Macron.

Președintele francez a anunţat, de asemenea, că va fi creată o nouă coaliţie pentru a furniza Ucrainei “rachete şi bombe” cu rază medie şi lungă de acţiune. Liderii UE şi reprezentanţii guvernelor “au decis să intensifice partea de muniţii şi să producă rezultate tangibile foarte rapid” în cadrul celor opt coaliţii care există deja, a spus el.

Vezi si

Zborurile în Europa devin tot mai turbulente și imprevizibile. Creștere semnificativă a întârzierilor cauzate de vremea rea

Zborurile în Europa devin tot mai turbulente și imprevizibile din cauza schimbărilor climatice. Piloții se …