Tuesday , March 28 2023

UPDATE: LIVE VIDEO. Jeff Bezos și-a încheiat cu succes călătoria în spațiu

UPDATE: Miliardarul Jeff Bezos și-a împlinit marți visul de a ajunge în spațiul cosmic, iar în capsula rachetei New Shepard a fost împreună cu fratele său Mark, cu Wally Funk (82 de ani) și cu un tânăr olandez ce are un tată foarte bogat. Racheta reutilizabilă s-a lansat din Texas în jurul orei 16.10, iar în mai puțin de 3 minute a atins peste 3.500 km/h. Tot zborul a durat 11 minute și cei din capsulă au trecut de 100 km altitudine, de linia Karman.

La 7 minute după lansare New Shepard a revenit cu bine pe platformă, iar la aproape 11 minute a ajuns la sol și capsula, purtată de un sistem de parașute, în deșertul din vestul statului Texas.

„Este cea mai bună zi din viața mea”, a spus miliardarul Jeff Bezos, după întoarcerea în siguranță pe Pământ.

Cei patru au ieșit din capsulă, și-au îmbrățișat familiile și au sărbătorit cu șampanie. Wally Funk, aviatoare de legendă, era în extaz și a devenit cea mai bătrână persoană care ajunge în spațiu, la 82 de ani.

Știre inițială: Racheta New Shepard a lui Jeff Bezos își va începe curând călătoria spre spațiu, în primul zbor de turism spațial al companiei Blue Origin. La bord se află patru pasageri – trei bărbaţi şi o femeie. Racheta New Shepard este complet autonomă și nu este pilotată.

Toți cei patru pasageri se află la bord și sunt pregătiți să zboare în spațiu.

Bezos va fi împreună cu fratele său Mark, cu Wally Funk (82 de ani) și cu un tânăr olandez de 18 ani care a plătit pentru zbor, având un tată foarte bogat. Racheta reutilizabilă New Shepard ar trebui să se lanseze din Texas în jurul orei 16.00, iar în mai puțin de 3 minute planul este să atingă de 3 ori viteza sunetului. Tot zborul este gândit să dureze 11 minute, dintre care patru vor fi de imponderabilitate.

Vezi si

Un nou protest uriaș în Israel după ce Netanyahu l-a demis pe ministrul Apărării

După anunţul demiterii ministrului Apărării, care ceruse „o pauză de o lună în procesul controversat …