Thursday , June 20 2024

Liderul comunist din Transnistria a fost ucis în propria casă. El era un opozant al regimului de la Tiraspol

Liderul Partidului Comunist din Transnistria și unul dintre opozanții regimului de la Tiraspol, Oleg Horjan, a fost ucis noaptea trecută în propria casă. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de liderul Partidului Comunist din Rusia, Ghenadi Ziuganov.

„Noaptea trecută a decedat liderul Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, laureatul Premiului Lenin. A fost ucis în propria locuință. Cerem inițierea imediată a unei anchete”, a declarat el, conform deschide.md.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției din R.Moldova, Horjan a fost găsit împușcat în propria locuință dintr-o localitate din apropierea Tiraspolului.

„Poliția Republicii Moldova s-a autosesizat și întreprinde toate măsurile de investigație corespunzătoare ce vizează infracțiunea de omor”, a precizat IGP.

De menționat că Oleg Horjan a condus PCT timp de mai mulți ani, fiind un opozant activ al actualului regim de la Tiraspol, în frunte cu Vadim Krasnoselski și holdingul „Sheriff”. În anul 2018, acesta a fost condamnat la 4 ani de închisoare. După condamnare, avocații lui Horjan au căutat dreptate în instanțele naționale ale R. Moldova. La data de 23 iunie 2020, Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova a constatat că Horjan se află ilegal în detenție și că a fost condamnat de către instanțe neconstituționale. În decembrie 2022, Horjan a fost eliberat din detenția ilegală, revenind la activitatea sa politică.

 

Vezi si

Ucraina rezistă pe tot frontul, în timp ce Rusia intensifică asaltul în Doneţk şi Lugansk

Rusia îşi intensifică ofensiva pe mai multe sectoare ale frontului din estul Ucrainei, în timp …