Monday , March 4 2024

Italia: Vaccinare obligatorie pentru angajații din educație, administrația publică, polițiști, armată și servicii de urgență

​În Italia au intrat în vigoare măsuri suplimentare în ce priveşte obligaţia de vaccinare împotriva COVID-19, care le este impusă de miercuri angajaţilor din educaţie, administraţie, poliţie, armată şi servicii de urgenţă, transmite agenția dpa, citată de Agerpres.

Guvernul italian a extins la sfârşitul lunii noiembrie obligativitatea vaccinării în faţa unui al patrulea val al epidemiei. Angajaţii din domeniul medical, cărora le era cerută din aprilie vaccinarea, vor trebui să primească o doză booster.

În condiţiile în care certificatele de vaccinare au o valabilitate de 9 luni, dozele booster le vor fi necesare şi celorlalţi angajaţi pentru care vaccinarea este obligatorie, cu excepţia persoanelor cărora aceasta le este contraindicată medical.

Cei care nu se conformează obligaţiei de a se vaccina vor avea salariile suspendate şi pot fi amendaţi cu până la 1.000 de euro.

La 6 decembrie, guvernul înăsprise deja restricţiile, excluzându-i pe nevaccinaţi de la majoritatea activităţilor publice.

Începând de săptămâna trecută, doar persoanele vaccinate sau care s-au vindecat de COVID-19 au acces în restaurante, săli de cinema, cluburi, stadioane.

Aceste măsuri vor rămâne în vigoare până la 15 ianuarie. Restricţii au fost impuse şi în transportul public şi în hoteluri, unde este necesar aşa-numitul „paşaport verde”.

Joi va începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 12 ani. În Italia, succesul eforturilor de a ţine sub control răspândirea coronavirusului se află în regres.

Marţi, autorităţile sanitare au raportat 20.700 de cazuri noi de infectare şi 120 de decese.

Vezi si

Șeful spionajului militar ucrainean: Nu va exista nicio „înghețare” a războiului

Declarații foarte puternice au fost făcute de șeful GUR Kiril Budanov în ultimul său interviu, …