Monday , February 6 2023

Italia anunță că își redeschide turismul de la mijlocul lunii mai

Italia este pregătită să „primească înapoi lumea”, a declarat marți premierul italian Mario Draghi, confirmând că un „certificat verde” pentru călătoriile internaționale va fi lansat de guvernul său la mijlocul lunii mai, potrivit Reuters și The Local. Astfel, guvernul de la Roma nu așteaptă certificatul verde de sănătate al UE, care este preconizat să fie funcțional la mijlocul lunii iunie.

„Din a doua jumătate a lunii iunie Certificatul Verde European va fi gata”, a declarat Draghi la o conferință de presă susținută marți dimineața după o întâlnire a miniștrilor turismului din țările G20.

„Între timp guvernul italian va introduce un certificat verde național care va intra în vigoare începând cu a doua jumătate a lunii mai”, a anunțat acesta.

Deși acesta nu a oferit mai multe informații cu privire la viitorul certificat italian, cel mai probabil persoanele care vor dori să îl obțină vor fi nevoite să prezinte dovada că s-au vaccinat împotriva coronavirusului sau un test negativ pentru COVID-19 efectuat recent.

Comisia Europeană a recomandat săptămâna aceasta deschiderea granițelor externe ale UE pentru călătorii vaccinați împotriva COVID-19 chiar dacă nu sunt cetățeni europeni, o decizie finală în acest sens urmând însă să fie lăsată la latitudinea fiecărui stat membru.

Turismul din interiorul UE este posibil în Italia în prezent, dar este descurajat de Ministerul italian de Externe, care îndeamnă persoanele să evite orice călătorii în străinătate dacă nu sunt absolut necesare.

Toate persoanele sosite în Italia din interiorul UE trebuie să intre în carantină timp de cinci zile și să efectueze două teste pentru COVID-19. Cel mai probabil aceste cerințe vor fi eliminate odată cu introducerea certificatul verde de către autoritățile italiene.

„Lumea vrea să călătorească în Italia, pandemia ne-a forțat să ne închidem dar Italia este pregătită să primească înapoi lumea”, a declarat Draghi, adăugând că „este momentul să vă rezervați concediul în Italia, de abia așteptăm să vă urăm bun venit din nou”.

„Munții noștri, plajele noastre, orașele noastre se redeschid (…) și nu am niciun dubiu că turismul în Italia va fi mai puternic decât oricând altcândva”, a mai spus acesta.

HotNews

 

Vezi si

Cutremurul de luni din Turcia ar putea avea mii de replici, unele aproape la fel de mari

Un seismolog avertizează că seismul de luni din Turcia ar putea avea mii de replici, …