Tuesday , March 5 2024

Fostul director general al HP a fost nevoit să demisioneze din cauza uni scandal sexual

Fostul director general al Hewlett-Packard (HP), Mark Hurd

Fostul director general al Hewlett-Packard (HP), Mark Hurd, a fost nevoit să demisioneze din cauza deteriorării relaţiei pe care o avea cu o actriţă dintr-un serial de televiziune, care a lucrat ca subcontractoare pentru această companie şi care l-a acuzat de hărţuire sexuală, relatează AFP.
Într-un comunicat dat publicităţii duminică seara, Jodie Fisher, care a depus plângere împotriva lui Mark Hurd, şi-a dezvăluit identitatea şi şi-a exprimat regretul faţă de faptul că Hurd şi-a pierdut postul.
“Am fost surprinsă şi întristată că Mark Hurd şi-a pierdut locul de muncă din cauza acestui caz. Nu a fost niciodată intenţia mea”, a declarat ea, adăugând că a “soluţionat plângerea cu Mark, în privat, fără proces”, fără să ofere detalii despre conţinutul acestui acord.
“Mark şi cu mine nu am avut niciodată vreo legătură sau relaţie sexuală intimă. L-am întâlnit pentru prima dată în 2007, în timpul unui interviu pentru (ocuparea funcţiei de) subcontractant al întreprinderii”, a precizat ea.
“Cu HP, aveam un contract de muncă pentru evenimente la care participă clienţi oficiali de rang înalt sau reuniuni ale liderilor la nivel naţional şi în străinătate. (…) Am muncit foarte dur şi mi-a plăcut să lucrez pentru HP”, continuă ea.
“Îi doresc toate cele bune lui Mark şi familiei lui”, a încheiat ea.
Porivit comunicatului, Fisher, o actriţă în vârstă de aproximativ 50 de ani, blondă, cu ochii căprui şi părul lung, este o “mamă celibatară care se concentrează asupra educaţiei fiului ei”.
Licenţiată în ştiinţe politice, ea a deţinut, recent, un post în cadrul unei agenţii imobiliare, s-a ocupat de relaţiile comerciale în cadrul unei mari întreprinderi americane şi a apărut în mai multe emisiuni şi seriale de televiziune, în special pe postul de televiziune NBC.
Hurd a demisionat în mod neaşteptat, vineri, în urma unei anchete interne lansate din cauza acuzaţiilor de hărţuire sexuală formulate de Fisher. Ancheta a conchis că acesta nu a încălcat codul companiei privind hărţuirea, dar că avea o relaţie “personală şi apropiată” cu această subcontractoare, pe care ar fi fost necesar să o dezvăluie.
În plus, ancheta a considerat că fostul director general a făcut unele cheltuieli şi a disimulat unele facturi pentru a ascunde natura relaţiei sale cu Fisher.
Hurd a părăsit HP încasând o indemnizaţie de concediere şi o primă, constând în acţiuni, în sumă de aproximativ 28 de milioane de dolari.
El va fi înlocuit de directoarea financiară, Cathie Lesjak, în vârstă de 51 de ai, până la angajarea unui nou director general.
Plecarea bruscă a lui Hurd, care este artizanul unei redresări spectaculoase a HP, după o perioadă dificilă, în urma plecării fostului director general Carly Fiorina, deschide o perioadă de incertitudine pentru numărul unu mondial în domeniul calculatoarelor.
În încercarea de a oferi asigurări, grupul a dat publicităţii, vineri, situaţia preliminară pe trimestrul trei (decalată), situaţia definitivă fiind aşteptată la 19 august.
Grupul a obţinut un profit de 1,08 dolari pe acţiune, un rezultat mai bun decât cel planificat, şi a avut o cifră de afaceri în creştere cu 11 la sută, la 30,7 miliarde de dolari.
În pofida acestui bilanţ, valoarea acţiunilor a scăzut, în timpul tranzacţiilor electronice de la sfârşitul săptămânii, cu opt procente.
Mark Hurd a devenit director general, în 2007, când a peluat postul lui Patricia Dunn, obligată să demisioneze în urma unui scandal de spionaj în cadrul Consiliului de Administraţie.

Vezi si

Prima căsătorie gay din Grecia a avut loc sub protecţia poliţiei

Prima căsătorie între persoane de acelaşi sex a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în …