Saturday , June 22 2024

Fost ministru francez al Culturii: Brigitte Macron a propus reconstruirea turlei Notre Dame în forma unui falus cu testicule de aur

Fostul ministru francez al Culturii, Roselyne Bachelot, povestește în cartea sa publicată recent cum soția președintelui Franței, Brigitte Macron, a propus reconstruirea catedralei Notre Dame de la Paris sub forma unui „falus erect, înconjurat la bază de testicule de aur”.

Roselyne Bachelot, în vârstă de 76 de ani, care a fost înlocuită ca ministru francez al Culturii de către președintele Macron anul trecut, s-a opus încercărilor de a reconstrui Catedrala Notre Dame într-un stil contemporan, suținând ideea unei reconstrucții identice, după incendiul din 2019. Renovarea turlei catedralei a făcut obiectul mai multor propuneri.

În cartea sa, Roselyne Bachelot, povestește cum au decurs discuțiile. „Când m-am întors pe rue de Valois, cabinetul era sub presiune. Elysée visează la un „gest arhitectural” și mă acuză că iau decizii de capul meu”, spune Bachelot, potrivit ladepeche.fr.

Câteva zile mai târziu, Roselyne Bachelot ia prânzul cu soția președintelui francez, Brigitte Macron. În acest fragment, reperat de jurnalistul politic RTL, William Galibert, Roselyne Bachelot relatează: „Nu regret această insubordonare când, luând prânzul câteva zile mai târziu cu Brigitte Macron, îmi arată un proiect care culminează cu un fel de falus erect, înconjurat la bază de testicule de aur…”.

Potrivit informațiilor de la La Dépêche, Brigitte Macron ar fi transmis ministrului Culturii de la acea vreme acest proiect de arhitectură, care ajunsese la ea cu câteva zile mai devreme. Acest proiect ar fi constat, de fapt, într-o reproducere aproape identică a turlei Catedralei Notre Dame, împodobită însă cu zeci de globuri, „inspirate de un rozariu”. În cele din urmă, turla catedralei va arăta după reconstrucție la fel cum arăta înainte de incendiul din 2019.

 

Vezi si

Cele 27 de ţări ale UE confirmă că marți se deschid negocierile de aderare cu #Ucraina şi Republica Moldova

Cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene au confirmat deschiderea marţi, 25 iunie, a …