Saturday , June 15 2024

Fiul președintelui american Joe Biden a fost pus sub acuzare pentru cumpărarea ilegală de arme de foc

Hunter Biden, fiul președintelui Statelor Unite, a fost pus sub acuzare pentru trei infracțiuni (la nivel federal) legate de achiziționarea unor arme de foc, relatează BBC. Punerea sub acuzare a lui Hunter Biden vine după ce eforturile de a ajunge la un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii au eșuat.

Este pentru prima oară când un fiu sau o fiică al unui președinte în funcție este pus sub acuzare oficial. Negocierile dintre Biden și procurori pentru un acord de recunoaștere a vinovăției în acest caz și în cel legat de evaziune fiscală au eșuat în mod abrupt în luna iulie.

Toate cele trei acuzații din prezent sunt legate de faptul că Biden ar fi dat declarații false la momentul în care a cumpărat arme de foc în trecut, pe vremea când era consumator de droguri. Documentele juridice arată că Biden a mințit în declarațiile obligatorii făcute când a cumpărat un revolver Colt la un magazin de arme de foc din statul Delaware, în octombrie 2018. Anterior, el a recunoscut aceste acuzații în timpul negocierilor pentru acordul cu procurorii. Problemele în justiție ale lui Hunter Biden au devenit, ca urmare a atenției republicanilor, o temă politică importantă și ar putea să aibă o influență importantă în alegerile din 2024.

 

Vezi si

NATO: Oferta de negocieri a lui Putin “nu este de bună credinţă”

Oferta de negocieri făcută Ucrainei de către preşedintele rus Vladimir Putin “nu este de bună …

error: