Saturday , June 22 2024

Elon Musk transferă parțial controlul asupra rețelei de internet Starlink către armata SUA

Elon Musk a luat o decizie importantă în privința rețelei de internet prin satelit Starlink. Acesta a discutat cu consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan și cu generalul armatei americane Mark Milley, după care a transferat o parte din echipamentele și serviciile de internet prin satelit Starlink sub controlul Pentagonului, scrie The Washington Post.

Potrivit presei, citându-l pe biograful lui Musk, Walter Isaacson, miliardarul a decis să renunțe la controlul asupra condițiilor de utilizare ale Starlink pentru că nu vrea să ia parte la deciziile legate de războiul din Ucraina.

Musk a predat controlul unei părți din Starlink armatei americane, dar în același timp s-a plâns că a creat internet prin satelit „pentru divertisment”, iar acum se teme că dezvoltarea acestuia „ar putea duce la un război nuclear”. “Elon Musk a decis să transfere controlul total asupra unora dintre echipamente Starlink. Cred că aceasta este decizia corectă. Starlink oferă servicii armatei americane”, a subliniat Isaacson.

Anterior, presa a aflat că închiderea Starlink în apropierea Crimeei s-a produs din cauza faptului că rușii l-au speriat pe Elon Musk cu un război nuclear, în cazul în care rețeaua este folosită de ucraineni.

Vezi si

Cele 27 de ţări ale UE confirmă că marți se deschid negocierile de aderare cu #Ucraina şi Republica Moldova

Cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene au confirmat deschiderea marţi, 25 iunie, a …