Friday , June 14 2024

Doua avioane Boeing 767 ale companiei Delta Airlines au aterizat de urgenţă în SUA

Un al doilea avion Boeing 767 al companiei Delta Airlines, care efectua o cursă între Atlanta şi Los Angeles, a fost nevoit duminică seara să se întoarcă din drum şi să efectueze o aterizare de urgenţă, din cauza unor probleme de motor, relatează postul local Fox5 News.

Cursa Delta 125, cu 262 de pasageri la bord, care decolase de pe aeroportul internaţional Hartsfield Jackson din Atlanta duminică, la ora locală 18.10 (luni, 1.10, ora României), a trebuit să se întoarcă din drum după defectarea unuia dintre motoare, a precizat postul de televiziune Fox5 News, citând reprezentanţi ai aviaţiei civile.

Coada aparatului a atins pista la aterizare, dar nu s-au înregistrat răniţi, potrivit televiziunii locale.

Anterior, un avion de pasageri al aceleiaşi companii, cu destinaţia Moscova, a avut o “problemă de motor” şi a efectuat o aterizare de urgenţă, duminică, pe aeroportul JFK din New York, a declarat un purtător de cuvânt al aviaţiei federale americane.

“Cursa Delta 30, un Boeing 767 cu peste 200 de persoane la bord, plecase din New York către Moscova în cursul după-amiezii. Din cauza unei probleme detectate la motorul stâng al aparatului, pilotul a decis să revină pe aeroportul de plecare”, a explicat Holly Baker, o purtătoare de cuvânt a Administraţiei Aviaţiei Federale (FAA).

Ea a dezminţit zvonurile potrivit cărora o aripă a aparatului ar fi luat foc.

Zeci de camioane de pompieri erau pregătite să intervină, iar aterizarea s-a desfăşurat fără incidente.

O anchetă a fost demarată pentru a stabili cauzele exacte ale incidentului, a precizat Holly Baker.

Compania americană Delta Airlines a anunţat într-un comunicat pe Twitter că avionul decolase de pe JFK către Moscova “în jurul orei 16.39” (23.39, ora României).

“La scurt timp după decolare, echipajul a comunicat o problemă de motor, a declarat că era vorba despre o urgenţă şi a efectuat o aterizare fără probleme la JFK, la ora locală 18.00 (1.00, ora României)”, precizează Delta, adăugând că cei “193 de pasageri şi 11 membri ai personalului de bord au ieşit în siguranţă din aparat”.

Constructorul aeronautic Boeing a refuzat să facă orice comentariu.

Vezi si

NATO: Oferta de negocieri a lui Putin “nu este de bună credinţă”

Oferta de negocieri făcută Ucrainei de către preşedintele rus Vladimir Putin “nu este de bună …

error: