Saturday , July 20 2024

Directorul companiei ungare MAL nu se simte vinovat de dezastrul ecologic

Directorul companiei aflate la originea dezastrului ecologic din Ungaria nu se consideră vinovat de accident, însă afirmă că are “datoria morală” de a oferi asistenţă, informează CNN.

Zoltan Bakonyi, directorul executiv al companiei MAL, a făcut primele declaraţii după eliberarea din detenţie. “Se spune că eu ar trebui să mă simt vinovat, dar nu mă simt aşa”, a afirmat Bakonyi, explicând că firma pe care o conduce respectă toate standardele de siguranţă. Bakonyi a argumentat că problemele rezervorului s-au acumulat în ultimii 25 de ani, iar el este director de doar doi ani.

“Dar am datorii morale şi le voi îndeplini”, precizează directorul, subliniind că se va implica în proporţie de “120 la sută” în eforturile pentru oferirea de asistenţă.

Bakonyi a respins speculaţiile că ar fi existat o fisură în peretele rezervorului, explicând că vizitase zona cu câteva săptămâni înainte. De asemenea, directorul a negat că accidentul ar fi consecinţa producţiei excesive sau retribuirii necorespunzătoare a muncitorilor. “Nu se putea anticipa acest accident. Singura modalitate prin care cineva şi-ar fi putut imagina că se putea întâmpla aşa ceva era un atac terorist”, subliniază directorul.

Tribunalul municipal din Veszprem, în vestul Ungariei, a decis miercuri eliberarea directorului executiv al uzinei de alumină MAL, Zoltan Bakonyi. Bakonyi fusese reţinut după ce un rezervor cu noroi roşu ce aparţinea companiei MAL a cedat, poluând satele învecinate. Incidentul s-a soldat cu moartea a nouă persoane.

Vezi si

Guvernul ucrainean propune primele creşteri de taxe pe timp de război pentru a finanţa cheltuielile de apărare

Guvernul ucrainean a propus joi prima majorare de taxe pe timp de război pentru a …