Sunday , May 26 2024

Cunoscut politician catalan, împușcat pe stradă, în centrul Madridului, de un individ pe motocicletă

Liderul de extremă-dreapta catalan Alejo Vidal-Quadras a fost împușcat în zona feței joi după-amiază, într-o zonă centrală a Madridului, în Salamanca. El se afla pe stradă când a tras asupra lui un individ aflat pe o motocicletă.

În vârstă de 78 de ani, acesta a condus Partidul Popular din Spania (centru-dreapta), fiind și cofondatorul partidului de extremă-dreaptă VOX. În perioada 2009-2014, Alejo Vidal-Quadras, a ocupat funcția de vicepreședinte al Parlamentului European.

El a fost împuşcat în față, în timp ce se afla pe stradă în Salamanca, un cartier de lux din centrul Madridului, în jurul orei locale 13.30 (14.30, ora României), notează Mediafax.  Surse din cadrul poliției au confirmat pentru La Razon că fostul europarlamentar PP și fondator al Vox ar fi fost transportat la un spital din Madrid.

Potrivit unor surse medicale, acesta este stabil și conștient, iar viața sa nu este în pericol.

Conform El Mundo, fostul deputat se plimba singur când a fost abordat de o motocicletă cu doi ocupanți. Persoana aflată în spate, care purta o cască neagră, l-a împușcat de la mică distanță, apoi cei doi au fugit.

Trecătorii au fost primii care s-au ocupat de victimă, urmați de doi polițiști care au încercat să astupe rana care “a străpuns maxilarul victimei de la un capăt la altul”, potrivit unor surse medicale.

foto: Emergencias Madrid

Vezi si

Zelenski, apel direct la omologii săi din SUA și China să se alăture summit-ului pentru pace

Președintele Volodimir Zelenski a făcut un apel direct la omologii săi din SUA și China …