Thursday , December 1 2022

Cum a facut un blogger 200 de milioane de dolari

Un blogger din Scoţia a creat cel mai mare portal de ştiri despre social media din dorinţa de “a face ceva fără a se ridica din pat”. Considerat drept “cel mai sexi tocilar de pe planetă”, Pete Cashmore, creatorul site-ului Mashable.com, este pe cale de a deveni foarte bogat, scrie DailyMail.com, citat de România Liberă.

Gigantul media CNN i-a fâcut tânărului de 26 de ani o ofertă greu de refuzat: 200 de milioane de dolari pentru site-ul său.

Mashable.com a luat naştere în 2005, în Banchory, Aberdeenshire, Scoţia, în casa părinţilor săi. Pete Cashmore a început blogul pentru a scăpa de plictiseală. După 7 ani, sediul Mashable.com s-a mutat în New York iar Cashmore, poreclit la un moment dat “cel mai sexi tocilar de pe planeta”, este pe punctul de a deveni unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

Mashable.com are acum peste 40 de angajaţi iar ştirile acoperă ascensiunea şi evoluţia reţelelor sociale şi companiilor din sectorul media, având peste 50 de milioane de vizualizări pe lună. Ca şi alte portaluri de ştiri, CNN încearcă să-şi extindă afacere pentru a putea concura mai eficient în era social-media. Anul trecut, în august, trustul CNN a cumpărat Zite, o aplicaţie de ştiri destinată iPad-ului, pentru suma de 16 milioane de dolari.

Cashmore, care ocazional face blogging pentru CNN, a urmat şcoala în oraşul său natal, însă a fost nevoit să petreacă mult timp acasă din cauza unei operaţii la apendice. Din cauza operaţiei, la 13 ani a rămas în urmă cu studiile, descoperind pentru prima dată internetul.

Bărbatul de 26 de ani a devenit din ce în ce mai motivat iar blogul său îl făcea să simtă că face ceva în viaţă. Site-ul a început să aducă profit lunar, datorită reclamelor, iar Pete a reuşit să mai angajeze o persoană. Atunci s-a decis Cashmore să se lase de facultate şi să-şi direcţioneze timpul către site.

Datorită aspectului său plăcut, “tocilarul” a fost poreclit “Brad Pitt al blogosferei” şi a intrat topurile Time Magazine şi Forbes. A fost numit britanicul anului 2010 de către publicaţia Telegraph, iar anul trecut a fost desemnat Young Global Leader la World Economic Forum. Cashmore este într-o relaţie cu modelul Lisa Bettany.

Vezi si

Aproape jumătate din rețeaua electrică a Ucrainei este încă avariată

Aproape jumătate din rețeaua electrică a Ucrainei este încă avariată. Zeci de angajați din energie …