Tuesday , June 18 2024

China nu se opune restituirii Crimeei către Ucraina

Şeful misiunii chineze la Uniunea Europeană (UE), Fu Cong, sugerează marţi că Beijingul ar putea susţine Kievul, care vrea să-şi redobândească integritatea teritorială în frontierele de la declararea independenţei, în 1991, care includ Peninsula Crimeea, anexată de către Rusia în 2014, realtează Al Jazeera.

Şeful misiunii chineze la UE sugerează că Beijingul ar putea susţine Kievul în dorinţa sa de a reveni la teritoriul din 1991.

Întrebat despre recucerirea altor regiuni, în prezent ocupate de către Rusia, oficialul chinez de rang înalt a răspuns că ”nu vede de ce” Baijingul n-ar susţine Kievul.

”Noi respectăm integritatea teritorială a tuturpr ţărilor”, declară Fu Cong.

”Atunci când China a stabilit relaţii cu fosta Uniune Sovietică, este ceea ce am convenit”, spune el.

”Dar, aşa cum am spus, este vorba despre probleme istorice care trebuie să fie negociate şi rezolvate de către Rusia şi Ucraina şi acesta este lucrul pe care-l apărăm”, declară Fu Cong.

Beijingul, care refuză să condamne Moscova, îşi afirmă ”neutralitatea” în conflictul din Ucraina.

China a prezentat în februarie un ”plan de pace” ”privind rzolvarea politică a crizei ucrainene”, în care prevede respectarea ”suveranităţii tuturor ţărilor”, critică ”expansiunea sau consolidarea blocurilor militare” şi cere ”sfârşitul sancţiunilor unilaterale”.

Vezi si

NATO pune arme nucleare în stare de luptă

Țarile NATO operaționalizează arme nucleare pentru a descuraja un atac al Rusiei. Rusia a amenințat …

error: