Thursday , August 18 2022

Celebrele autobuze londoneze, transformate în ambulanțe pentru pacienții Covid

Angajații sistemului medical de stat din Marea Britanie (NHS) se pregătesc să transporte pacienți cu două autobuze transformate în ambulanțe, donate de compania de transport Go-Ahead, într-o încercare de a elibera presiunea intensă care apasă asupra serviciului de ambulanță londonez.

Majoritatea locurilor din autobuze au fost îndepărtate, astfel încât fiecare să poată transporta câte patru pacienți, iar podeaua a fost găurită pentru a asigura stabilitatea în timpul mersului pentru cele patru paturi speciale adăugate, relatează The Guardian.

Autobuzele vor dispune de oxigen și, fiind autobuze electrice, vor furniza din propria energie pentru echipamentele pe care le transportă.

Autoritățile au creat și stații speciale pentru aceste autobuze, pentru a asigura prioritatea în preluarea pacienților, iar pe autobuze va scrie ”NHS patient transport”.

Ar putea fi, astfel, prima dată în istoria NHS când autoritățile sunt nevoite să apeleze la autobuze modificate pe post de ambulanțe.

În aceste autobuze vor lucra doctori și asistente din sistemul de sănătate de stat, în special de la terapie intensivă, dar și voluntari de la organizația caritabilă de prim ajutor St. John’s Ambulance.

Go-Ahead asigură patru șoferi pentru autobuzele dotate cu echipament medical vital care poate fi folosit pentru stabilizarea pacienților. Cei patru șoferi au fost deja vaccinați împotriva Covid, compania fiind asaltată de oferte din partea șoferilor săi, doritori să ajute.

Vezi si

VIDEO Marea Britanie. Incendii în zona London Bridge. Mai multe linii de cale ferată și de metrou închise

Două incendii au izbucnit miercuri în apropiere de London Bridge, în capitala Marii Britanii. Locuitorii …