Saturday , December 10 2022

Cel puțin 59 de morți în urma inundațiilor din Germania, lovită de cea mai mare catastrofă naturală de la Al Doilea Război Mondial (VIDEO)

Cancelarul german Angela Merkel, aflată în vizită la Washington, a declarat joi că este ”foarte profund afectată” de inundaţiile în urma cărora şi-au pierdut viaţa 59 de persoane în ţara sa, potrivit unui ultim bilanţ, relatează AFP.

”Sunt foarte profund afectată de suferinţa persoanelor în cauză”, a afirmat Merkel, exprimându-şi ”teama că adevărata amploare a dezastrului va fi cunoscută doar în zilele următoare”.

Ea a vorbit de ”o zi de teamă, o zi de angoasă, o zi de disperare” în cursul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele american Joe Biden, care i-a prezentat ”sincere condoleanţe”.

Germania este afectată de cea mai mare catastrofă naturală de la cel de-al Doilea Război Mondial. Până în prezent au fost înregistrate 59 de decese şi unele sate din vestul ţării, devastate, erau joi izolate de lume.

Cancelarul german a promis ajutor pentru ”reconstrucţie” şi le-a dat asigurări celor afectaţi că ”nu sunt singuri”.

Belgia, unde nouă persoane au decedat din cauza intemperiilor, a suferit de asemenea pagube semnificative, la fel ca şi Luxemburgul şi Olanda.

Ploile torenţiale şi inundaţiile au făcut cel puţin 68 de morţi şi mulţi dispăruţi în Europa, în principal în Germania, notează AFP. (Agerpres)

Vezi si

Perchezițiile la parohiile ucrainene s-au extins iar dovezi de colaborare cu Rusia se găsesc continuu

Serviciul de securitate al Ucrainei (SBU) a continuat verificările și la alte biserici și mănăstiri …