Sunday , May 26 2024

UPDATE: Bloc de 3 etaje, prăbușit într-un orășel de lângă Napoli. Salvatorii caută supraviețuitori

O operațiune dramatică de salvare are loc duminică după-amiază în Italia, după ce o clădire cu trei etaje s-a prăbușit, în centrul vechi al orășelului Torre del Greco, din apropiere de Napoli.

S-a mobilizat unitatea de Căutare și Salvare Urbană a Detașamentului de Pompieri Campania, iar pompierii fac săpături printre dărâmături, în căutarea de supraviețuitori.

UPDATE: Patru persoane au fost extrase de sub dărâmături, până acum, de către cele cinci echipaje de pompieri sosite la fața locului. Este vorba despre 3 bărbați și o fată de 20 de ani, a fost scoasă și transportată la spital.Printre alți răniți au fost și un bărbat care trecea prin zonă împreună cu copilul său. Aceștia au primit îngrijiri medicale.

Autoritățile se tem însă că mai există victime sub dărâmături.

Oamenii de pe stradă au intervenit și ei, cu mâinile goale, și caută printre dărâmături.

Nu sunt cunoscute deocamdată cauzele prăbușirii imobilului.

În clădirea respectivă se pare că locuiau cinci familii, una dintre ele fiind plecată în vacanță.

„Clădirile de aici sunt foarte vechi, se știa”. Locuitorii din centrul istoric al Torre del Greco vorbesc deja despre un dezastru pe cale să să se întâmple. O femeie care locuiește în zonă, la câteva zeci de metri de locul prăbușirii, susține că pe fațada clădirii prăbușite erau vizibile crăpături și alte semne de pericol.

 

Vezi si

Stoltenberg: Sprijinul Chinei pentru Rusia este crucial pentru cursul războiului din Ucraina

Sprijinul Chinei pentru Moscova este un factor crucial în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, a declarat …

One comment

  1. Numara cineva in Romania cladirile care se apropie sau au depasit termenul de siguranta in exploatare? Ca urmeaza sa inceapa sa cada cate-un pod, cate-un bloc…vopselele Alea si polistirenul pe fatada nu le tine drepte