Monday , May 27 2024

Bilanțul parțial al cutremurelor din Turcia și Siria a trecut de 8.400 de morți

Bilanțul parțial al cutremurelor din Turcia și Siria a trecut de 8.400 de morți și, pe măsură ce trece timpul, este de așteptat să crească. 6.000 de clădiri s-ar fi prăbușit doar în Turcia, iar șansele celor prinși sub dărâmături scad de la o oră la altă.

Continuă căutările și misiunile de salvare contracronometru. Peste 13 milioane de oameni sunt afectați în Turcia, într-o zonă care se întinde pe aproximativ 450 km de la est la vest și pe 300 km de la nord la sud. Autoritățile au declarat stare de calamitate în 10 provincii, pentru trei luni, și susțin că sinistrații vor fi cazați în hotelurile din Antalya.

Până vor ajunge acolo, oamenii se luptă să supraviețuiască iernii. Corturi umanitare au fost instalate pentru cei care nu mai au case. Rămași doar cu hainele de pe ei, oamenii au aprins focuri și unii dinte ei spun că au mâncat pentru prima dată după două zile. Iarna și drumurile distruse îngreunează sosirea ajutorului de care au nevoie.

Numărul morților în urma cutremurului devastator care a lovit Turcia și Siria a ajuns la 8.424, potrivit informațiilor oficiale, scrie CNN. În Siria, 2.530 de decese au fost confirmate atât în ​​zonele controlate de guvern, cât și în regiunile controlate de rebeli. Sunt 4.654 de răniți. În Turcia, cel puțin 5.894 de persoane au murit și 34.810 au fost rănite, a declarat marți vicepreședintele turc Fuat Oktay.

 

Vezi si

Zelenski, apel direct la omologii săi din SUA și China să se alăture summit-ului pentru pace

Președintele Volodimir Zelenski a făcut un apel direct la omologii săi din SUA și China …