Saturday , April 13 2024

Bilanțul dramatic al cutremurului în Turcia și Siria a ajuns la aproape 16.000 de morți

Bilanțul negru al cutremurelor care au lovit Turcia și Siria a trecut de 15.000 de morți și autoritățile ambelor țări avertizează că va crește și mai mult.

Până joi dimineață au fost recuperate 15.865 de cadavre și peste 60.000 de persoane au fost rănite. În Turcia, bilanțul a crescut cu peste 3.000 de morți în doar câteva ore, ajungând la 12.873, în timp ce în Siria a urcat la 2.992.

Detaliile despre naționalitatea victimelor nu au fost încă stabilite. În Turcia trăiau peste 3,6 milioane de refugiați sirieni, potrivit cifrelor ONU, care au fugit de războiul ce macină țara condusă încă de Bashar al Assad. Doar în orașul Gaziantep, situat lângă epicentrul cutremurelor, locuiau sute de mii de sirieni, amintește CNN.

În plus, Siria trebuie să se descurce cum poate, având în vedere că echipele de salvare turce sau internaționale nu trec granița, iar primele camioane cu ajutoare sunt așteptate să intre în ţară abia joi după-amiază.

Și în Turcia furia crește odată cu bilanțul negru. Președintele Recep Tayyip Erdogan a fost nevoit să recunoască neajunsurile în ce privește eforturile de salvare, dar a insistat că situația este „sub control” și că orice ar fi fost făcut nicio țară nu ar fi fost mai pregătită pentru un astfel de dezastru.

Vezi si

Biden spune că se așteaptă ca Iranul să atace Israelul în curând și avertizează: „Nu o faceți! ”

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri că se așteaptă ca Iranul să atace Israelul …