Sunday , February 5 2023

Avionul prăbușit în Grecia transporta muniție din Serbia pentru Bangladesh. Cei 8 membri ai echipajului care au murit erau ucraineni

Avionul de transport ucrainean care s-a prăbușit sâmbătă noapte în apropiere de orașul Kavala, nordul Greciei, căra muniție din Serbia cu destinația Bangladesh, au declarat duminică autoritățile sârbești, transmite Reuters. O sursă cu rang înalt din cadrul comisiei de reglementare a aviației civile din Iordania a spus că itinerariul zborului includea doar o oprire pentru realimentare pe Aeroportul Internațional Regina Alia din acest stat.

Un purtător de cuvânt al ministerului de Externe de la Kiev a declarat că toți cei opt membri ai echipajului care au murit erau cetățeni ucraineni.

Ministrul apărării din Serbia a spus că avionul căra 11,5 tone de produse fabricate de industria sa de apărare iar cumpărătorul era Ministerul Apărării din Bangladesh. El a confirmat moartea oamenilor de la bord.

Ministrul sârb Nebojsa Stefanovic a spus că transportul includea bombe de iluminare și muniție de manevră. Zborul decolase la ora locală 20:40 din Nis.

Ministrul a mai spus că transportul avionului era deținut de compania sârbească Valir, o companie comercială înregistrată să opereze activități comerciale externe cu echipament de armament militar și alte produse de apărare.

O sursă de rang înalt din cadrul comisiei de reglementare în aviația civilă din Iordania a negat informațiile inițiale că avionul s-ar fi îndreptat către statul său. Sursa a precizat că itinerariul de zbor includea o escală pe Aeroportul Internațional Regina Alia la ora locală 21:30, pentru realimentare cu carburant, potrivit agenției de presă de stat Petra.

Zona în care aeronava a căzut fusese închisă de sâmbătă noapte.

 

Vezi si

Situaţia “devine din ce în ce mai complicată” pe linia frontului, recunoaşte Zelenski

Situaţia “se complică” pe teren împotriva trupelor ruseşti din Ucraina, care este din nou ţinta …