Saturday , November 26 2022

UPDATE: Cel puţin 16 morţi în urma accidentului aerian din sudul Indiei

UPDATE: Cel puţin 16 persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în urma prăbuşirii avionului de pasageri pe aeroportul din oraşul indian Kozhikode (Calicut), afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie.

Bilanţul preliminar este de 16 morţi şi zeci de răniţi, 35 de persoane fiind spitalizate, au declarat surse medicale citate de cotidianul Times of India. Printre persoanele decedate se numără unul dintre piloţi. La bordul avionului de tip Boeing 737 erau 191 de persoane, 184 de pasageri şi şapte membri ai echipajului. Avionul aparţine companiei Air India Express şi efectua o cursă de la Dubai (Emiratele Arabe Unite) spre Kozhikode (Calicut), oraş situat în sudul Indiei. Potrivit primelor date ale anchetei, avionul a avut viteză prea mare la aterizare, a depăşit capătul pistei şi a căzut într-o vale. Fuselajul aeronavei s-a rupt din cauza impactului.

 

Un avion Boeing 737 care aparține companiei Air India s-a prăbușit la aterizare, vineri, în statul indian Kerala (sud-estul Indiei), relatează BBC.

Din primele informații de la fața locului, citate de Digi 24, se pare că avionul s-a rupt în două, după aterizarea ratată pe aeroportul Kozhikode, fără să ia foc.

La bord se află aproape 200 de persoane. Din informațiile publicate de presa locală, doi pasageri și căpitanul aeronavei au murit, iar cel puțin 35 de persoane au fost rănite.

Un oficial citat de news18.com a declarat că „în continuare căutăm circa 100 de oameni”.

Căutările sunt dificile, din cauza întunericului și a posibilităților de a lumina pista, dar și din cauza ploii.

Aeronava a depășit pista de aterizare pe aeroportul din sud-estul Indiei, după un zbor pornit în Dubai.

Potrivit flightradar24.com, aeronava a ocolit de câteva ori aeroportul, înainte de încercarea de aterizare, cel mai probabil pentru a consuma combustibilul.

Vezi si

6 milioane de gospodării din Ucraina sunt încă fără energie electrică

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski spune că șase milioane de gospodării ucrainene sunt încă fără energie …