Saturday , December 3 2022

Atacul terorist de la Istanbul ar fi fost comis de o femeie. Bilanțul răniților ajunge la 81

O explozie puternică a unei bombe într-o zonă pietonală din centrul Istanbulului a ucis 6 persoane şi a rănit alte 81, conform ultimului bilanț oficial, anunţă presa turcă. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că este vorba de un atac cu bombă, iar vicepreședintele țării a anunțat că actul terorist a fost comis de o femeie.

Creşte bilanţul persoanelor rănite în explozia de la Istanbul. Vicepreşedintele Turciei, Fuat Oktay, a declarat pentru agenţia turcă de stat, Anadolu, că sunt 81 de persoane rănite. “Deocamdată am pierdut 6 persoane. Patru dintre ele la fața locului. Şi avem 81 rănite. Două dintre ele sunt în stare gravă”, a spus vicepreşedintele.

Acesta a întărit declaraţiile preşedintelui Erdogan, conform căruia ar fi vorba de un atentat terorist. “Considerăm că este un act terorist care a fost comis de un atacator, o femeie (foto). Oricine se află în spatele acestor evenimente va fi găsit, chiar dacă trebuie să mergem în celălalt capăt al lumii, nu doar în interiorul granițelor”, a adăugat vicepreşedintele.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat după explozie și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și situația persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii incidentului.

MAE menționează că, până la acest moment, autoritățile locale au transmis reprezentanților consulari că nu au fost identificați cetățeni români printre victime, iar la nivelul Consulatului General nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident.

 

Vezi si

Ministrul de externe al Republicii Moldova a cerut, la Consiliul OSCE, retragerea trupelor ruse din Transnistria

Republica Moldova şi-a reiterat vineri solicitarea privind retragerea trupelor ruse care staţionează ilegal pe teritoriul …