Wednesday , April 17 2024

50 de români făceau parte din personalul de bord al navei de croazieră naufragiate

Zeci de români făceau parte din echipajul vasului de croazieră eşuat sâmbătă dimineaţă în Marea Mediterană. Ei sunt în stare bună, însă trei oameni şi-au pierdut viaţa în naufragiu. La bordul vasului se aflau 4.000 de pasageri.

MAE precizează că, din informaţiile obţinute până în prezent, printre persoanele decedate în urma naufragiului navei de croazieră Costa Concordia nu se află cetăţeni români, ministerul menţionând totodată că aproximativ 50 de cetăţeni români făceau parte din personalul de bord şi servicii al navei.

Conform declaraţiilor Prefectului din Grossetto, la ora 11.00 (ora locală), au fost confirmate 3 persoane decedate şi 14 răniţi. “Din informaţiile obţinute până în prezent, rezultă că printre decedaţi nu se află cetăţeni români. Operaţiunile de salvare a pasagerilor sunt în desfăşurare”, precizează MAE.

Din informaţiile disponibile în acest moment, MAE a comunicat că la bordul navei de croazieră se aflau şi circa 50 de cetăţeni români, care făceau parte din personalul de bord şi servicii a navei.

Potrivit MAE, o parte dintre cetăţenii români salvaţi de navele care au intervenit la locul incidentului au fost transferaţi, împreună cu alţi pasageri, la bordul unui feribot, care se află în drum spre portul Livorno.

Cu 1.500 de cabine, patru piscine, 5 restaurante şi 13 baruri, vasul de croazieră este unul dintre cele mai luxoase din lume şi se afla într-un tur de şapte zile al Mediteranei.

Vezi si

Noul ambasador rus numit la București a fost expulzat din Estonia în 2023

Președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Vladimir Lipaev ambasador al Federației Ruse în România, …