Saturday , May 18 2024

1 din 50 de englezi a fost infectat cu coronavirus săptămâna trecută 

O persoană din 50 a avut COVID-19 în Anglia săptămâna trecută, potrivit noilor date citate de premierul britanic Boris Johnson în timpul unei conferințe de presă de marți, relatează Euronews.

boris johnson internat covid

Biroul Național de Statistică al Regatului Unit estimează că 1,1 milioane de persoane din gospodăriile Angliei au avut coronavirusul între 27 decembrie și 2 ianuarie.

Dezvăluirea a venit după ce autoritățile britanice au raportat marți un nou record de 60.916 de noi cazuri, depășind pentru prima dată pragul de 60.000 de contagieri în 24 de ore.

O nouă carantină generală, la fel de strictă precum cea din primăvară, a intrat în vigoare la nivel național în Anglia de marți seara.

Consilierul medical șef al Angliei, profesorul Chris Whitty, a declarat în cadrul aceleiași conferințe de presă susținute de Johnson că noua tulpină a SARS-CoV-2 a început să se răspândească în zone din afara Londrei și sud-vestului Angliei, unde a infectat inițial cele mai multe persoane.

Numărul de pacienți internați cu COVID-19 în spitalele din Anglia a ajuns la cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei, în pofida „eforturilor remarcabile” din partea populației în timpul verii, acestea ducând însă la scăderea cazurilor în perioada respectivă, potrivit lui Whitty.

Acesta a avertizat că numărul de noi cazuri „crește foarte rapid” acum însă premierul Johnson a încercat să ofere o notă mai pozitivă, afirmând că 1,1 milioane de persoane au fost vaccinate deja în Anglia și 1,3 milioane în întreg Regatul Unit.

Când a fost întrebat de schimbarea strategiei autorităților pentru a administra cu prioritate o doză a vaccinului câtor mai multe persoane posibil în detrimentul furnizării celor două doze cât mai rapid, Johnson a declarat că:

„Poate am fi urmat o altă abordare dacă am fi avut un număr infinit de vaccinuri”.

Acesta a afirmat de asemenea că a fost analizat nivelul de riscuri pentru societate și că această abordare a fost aleasă deoarece „în acest moment este un virus care se răspândește foarte rapid”.

Vezi si

Teritoriu ucrainean de 278 km pătrați capturat în șapte zile, cel mai important câștig al Rusiei într-un an și jumătate

Armata rusă a preluat sub controlul său un teritoriu de 278 kilometri pătrați într-o săptămână …