Tuesday , May 17 2022

Salariul minim pentru 24 luni se calculează de la 1 ianuarie 2022

Prevederile privind salariul minim pentru 24 de luni au fost modificate de Guvern, a anunțat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. „Acea perioadă se calculează începând cu 1 ianuarie 2022. 24 de luni de la 1 ianuarie 2022”, a spus ministrul.

El a fost întrebat dacă de la 1 ianuarie încep să se calculeze cele 24 de luni, chiar dacă angajații au stat deja 2 ani pe salariul minim, iar răspunsul său a fost „Da”.

“Prin actul normativ, se aprobă ca perioada de maximum 24 de luni privind salariul minim brut pe țară să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022. Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, stabilit în condițiile alin.(1) al art.164 din Legea nr.53/2003 poate fi aplicat pentru un salariat atât pentru contractele individuale de muncă nou încheiate, cât și pentru contractele individuale de muncă aflate în derulare.”, precizează Ministerul.

„Măsura este de tranziție. Intrăm într-o normalitate cu ceea ce înseamnă fenomenul salariului minim. Salariul minim în România este un fenomen strict de protecție socială, așa cum îl prevede Constituția”, a explicat el.

 

Vezi si

Adrian Vasilescu, BNR: Ne vom îndrepta inevitabil către impozite mai mari

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isărescu, a afirmat că dobânzile sunt în creştere şi …