Wednesday , May 8 2024

Romsilva a înființat 55 de trasee educative la nivelul direcțiilor silvice județene

Regia Națională a Pădurilor (RNP) – Romsilva a înființat anul trecut 55 de trasee educative la nivelul direcțiilor silvice județene, care au fost parcurse deja de peste 35.000 de elevi, potrivit datelor anunțate de administratorul pădurilor aflate în proprietatea publică a statului.

Aceste trasee au fost înființate sub umbrela programului de educație forestieră “Descoperă secretele pădurii – Să învățăm despre păduri”, dezvoltat la nivelul direcțiilor silvice, la care se adaugă alte 9 trasee educative deja existente la nivelul parcurilor naționale și naturale din administrarea Romsilva. Traseele pot fi parcurse cu respectarea regulilor de acces și vizitare, dar ținând cont și de condițiile meteo.
Direcțiile silvice care dispun de trasee educative sunt: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara , Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu – Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui.
Potrivit sursei citate, începând cu anul 2024, vor mai fi date în folosință trasee educative la direcțiile silvice Brăila, Constanța, Mureș, Olt, Sălaj, Vâlcea și Vrancea.
Pentru zona Capitalei, RNP – Romsilva a înființat, la sediul central, un traseu tematic cu panouri educative pentru grupurile de elevi din București și din împrejurimi.
De asemenea, în luna octombrie a anului trecut, specialiștii din aparatul central al Romsilva au lansat un proiect pilot pentru susținerea interactivă a orelor de educație forestieră și de mediu în școlile din București. Proiectul constă în oferirea unui kit de plantare care conține un ghiveci, o plantă de interior, turbă și instrucțiuni de îngrijire.
În 2023, Romsilva a organizat concursul educativ “Tineri în Pădurile Europei – Young People in European Forests” și a încheiat la nivelul subunităților sale teritoriale numeroase parteneriate educaționale cu instituții de învățământ și organizații non-guvernamentale.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului dețin certificarea managementului forestier la standarde internaționale.
De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat.

Vezi si

Peste 70.000 de turiști au ales litoralul pentru vacanța de 1 Mai și Paști

Litoralul a fost una dintre destinațiile cele mai căutate de români în vacanța de 1 …