Monday , January 30 2023

O nouă taxă auto prevăzută în programul de guvernare pentru maşinile care poluează

O nouă taxă auto este prevăzută în programul de guvernare al PNL-PSD-UDMR pentru maşinile care poluează, atât pentru traficul greu, respectiv camioane, cât şi pentru autoturisme.

Conform Antena 3, programul prevede că va fi introdusă în vigoare o nouă taxare pe baza distanţei pentru vehiculele grele (camioane), iar aici vorbim despre transportatori. Dar şi introducerea de taxe mai mari pentru deţinerea în proprietate a celor mai poluante vehicule de transport pasageri, autoturisme, autobuze, autocare pe baza principiului “poluatorul plăteşte” şi a principiului “taxării ecologice”.

Acest paragraf arată că, pe de o parte, va fi introdusă o nouă taxă şi pentru transportatori, pe bază de distanţă, ceea ce înseamnă că nu vor mai plăti rovinietă, ci vor plăti în funcţie de distanţa pe care o parcurg şi, pe de altă parte, toţi cei care au maşini poluante în România, fie că vorbim de autoturisme, autobuze sau autocare, vor plăti o taxă.

Momentan nu se cunoaşte ce înseamnă “maşini poluante” pentru că în programul de guvernare nu apare o referire la acest subiect.

O astfel de taxă auto a fost avută în vedere şi în guvernarea trecută, în guvernul PNL-USR-UDMR. Atunci, se discuta despre o taxă auto pentru cei care deţin maşini mai vechi de 15 ani.

 

Vezi si

Ford recheamă în service aproape jumătate de milion de mașini din toată lumea, inclusiv Explorer, Lincoln Aviator și Lincoln Corsair

Ford Motor recheamă 462.000 de vehicule din întreaga lume, pentru o defecţiune la camera video …