Friday , June 21 2024

O nouă taxă auto prevăzută în programul de guvernare pentru maşinile care poluează

O nouă taxă auto este prevăzută în programul de guvernare al PNL-PSD-UDMR pentru maşinile care poluează, atât pentru traficul greu, respectiv camioane, cât şi pentru autoturisme.

Conform Antena 3, programul prevede că va fi introdusă în vigoare o nouă taxare pe baza distanţei pentru vehiculele grele (camioane), iar aici vorbim despre transportatori. Dar şi introducerea de taxe mai mari pentru deţinerea în proprietate a celor mai poluante vehicule de transport pasageri, autoturisme, autobuze, autocare pe baza principiului “poluatorul plăteşte” şi a principiului “taxării ecologice”.

Acest paragraf arată că, pe de o parte, va fi introdusă o nouă taxă şi pentru transportatori, pe bază de distanţă, ceea ce înseamnă că nu vor mai plăti rovinietă, ci vor plăti în funcţie de distanţa pe care o parcurg şi, pe de altă parte, toţi cei care au maşini poluante în România, fie că vorbim de autoturisme, autobuze sau autocare, vor plăti o taxă.

Momentan nu se cunoaşte ce înseamnă “maşini poluante” pentru că în programul de guvernare nu apare o referire la acest subiect.

O astfel de taxă auto a fost avută în vedere şi în guvernarea trecută, în guvernul PNL-USR-UDMR. Atunci, se discuta despre o taxă auto pentru cei care deţin maşini mai vechi de 15 ani.

 

Vezi si

Înmatriculările de mașini noi din România au crescut cu 14,7% în ultimul an

Înmatriculările de autoturisme noi in Romania au crescut în mai 2024 cu 14,7% față de …