Saturday , August 13 2022

Nu mai suntem ”papucarii Europei”. Importurile de încălţăminte au depăşit pentru prima dată exporturile în 2021

Importurile de încălţăminte au depăşit pentru prima dată valoarea exporturilor în 2021, apropiindu-se de nivelul de 900 mil. dolari. Valoarea pantofilor aduşi de peste graniţă a crescut anul trecut cu 21,7% versus 2020, arată calculele ZF făcute pe baza raportului World Footwear, care analizează an de an situaţia din piaţa de încălţăminte. În ceea ce priveşte exportul, acesta a crescut la rândul său, faţă de un minim înregistrat în primul an de pandemie, cu 13,3%, până la 729 mil. dolari, conform aceleiaşi surse citate de Mediafax.

„România are în continuare una dintre cele mai importante industrii producătoare de încălţăminte din Uniunea Europeană, însă importurile ţării au crescut rapid, iar în 2021 au atins un vârf de 886 mil. dolari. Exporturile, pe de altă parte, în pofida unei mici creşteri în ultimul an, se află de mai multă vreme pe trend descendent. Astfel, compania a ajuns să înregistreze deficit în 2021“, spun analiştii World Footwear.

Creşterea importurilor dovedeşte creşterea puterii de cumpărare şi dezvoltarea pieţei prin venirea de noi jucători. Scădea exporturilor, de-a lungul anilor, arată că România îşi pierde încet, dar sigur, statutul de pantofarul Europei. (Mediafax)

Vezi si

Preţul benzinei a scăzut în medie cu 58 de bani faţă de finele lunii iunie, iar al motorinei cu 56 de bani

Preţurile carburanţilor practicate de marile lanţuri de benzinării au scăzut comparativ cu finele lunii iunie, …