Friday , September 30 2022

Ministrul Economiei: Este exclusă majorarea preţului energiei electrice în 2012

Ministrul Economiei, Lucian Bode a declarat, luni, că preţul energiei electrice furnizate populaţiei nu va creşte în 2012, scrie Agerpres.

“Este exclusă majorarea preţului energiei electrice furnizată populaţiei. Avem datoria să protejam populaţia mai ales în această perioadă. Anul acesta preţul la electricitate pentru populaţie nu va creşte. Renunţarea la tarifele reglementate se va face etapizat astfel încât să asigurăm suportabilitatea pentru consumatorii finali’, a explicat ministrul Economiei.

Liberalizarea tarifelor la electricitate pentru consumatorii casnici a fost amânată cu doi ani şi se va încheia în 2017 şi nu în 2015, cum se anunţase iniţial, au anunţat, la începutul lunii februarie, reprezentanţii Comisiei Europene şi Fondului Monetar Internaţional /FMI/.

”Nu există niciun plan de creştere a costurilor la gaze în 2012. La electricitate, pentru consumatorii industriali, procesul va începe în lunile următoare, iar pentru consumatorii casnici procesul va fi mult mai gradual, într-un calendar care va începe în 2013”, a spus şeful Misiunii FMI, Jeffrey Franks.

Ministrul Economiei a mai spus că proiectul legii energiei va fi trimis în Parlament în luna martie.

‘În luna martie, vom trimite la Parlament, în regim de urgenţă Legea energiei electrice’, a precizat ministrul Economiei.

Vezi si

Isărescu: Nu am avut altă soluție de a tempera ce se întâmplă cu prețul la energie decât să punem un tampon, cursul de schimb

Banca Națională a României nu a avut altă soluție de a tempera ce se întâmplă …