Sunday , January 29 2023

Ministrul Cadariu: România este sigură pentru călătorii și se se lucrează  la o strategie pentru a atrage cât mai mulți turiști străini

Daniel Cadariu, Ministrul Turismului și Antreprenoriatului, spune că a fost constituit un consiliul pentru crearea unui brand turistic național prin care va fi elaborată o strategie de promovare turistică cu sprijinul reprezentanților sectorului turistic din România.

„Am constituit un consiliu de brand turistic național și așteptăm propuneri din partea mediului de afaceri de strategii de promovare turistică. Lucrăm cu reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism pentru a-i da forma finala și a o aproba prin ordin de ministru. Am avut o întâlnire bilaterală cu ministrul din Grecia și Polonia. Am avut întâlniri cu ambasadorii din România, iar de ficare dată ridic problematica turismului. Turismul poate fi a adoua ramura economică asumată de noi, după IT, turismul poate să crească foarte mult”, spune Daniel Cadariu, Ministrul Turismului și Antreprenoriatului, în cadrul conferinței de presă organizate de Alianța pentru Turism.

După doi ani în care turismul s-a confruntat cu scăderi record ca urmare a efectelor economice pe care le-a avut pandemia asupra businessului local, dar odată cu ridicarea restricțiilor, reprezentanții sectorului turistic local sunt optimiști cu privire la acest an. Cu toate acestea, conflictul militar din Ucraina se resimte și în cazul rezervărilor înregistrate de hotelieri, astfel că se observă o stagnare a rezervărilor de tip early-booking. Daniel Cadariu menționează că România este sigură pentru călătorii și se se lucrează și la o strategie pentru a atrage cât mai mulți turiști străini.

„A fost un trend bun de vânzare după anunțarea scoaterii restricțiilor, dar a durat o săptămână până a izbucnit conflictul din Ucraina. Stațiunile de munte sunt aglomerate în această perioadă, lumea acționează doar pe termen scurt, au o problemă de a-și rezerva cazări early-booking, dar avem revigorare pe zona de evenimente în locații de business, cum ar fi Bucureștiul, dar și stațiunile de la munte și de pe litoral care au specific de business”, spune Iuliana Tasie, membru în Consiliul Director Alianța pentru Turism și vicepreședinte al Organizației Patronale a Turismului Balnear.

Vezi si

Ministrul Cadariu, despre programul Femeia Antreprenor: Vineri începe transmiterea primelor decizii privind acceptarea de principiu la finanțare

Aplicantele ale căror cereri de finanțare au fost admise în cadrul programului Femeia Antreprenor vor …