Sunday , April 21 2024

Ialomiţianu: Nu există nicio variantă de lucru privind creşterea sau reducerea impozitelor în 2011

Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) lucrează la proiectul de buget pentru 2011 pe un nivel de 16 la sută pentru impozitul pe venit şi profit şi de 24 la sută pentru TVA şi nu are nicio variantă de lucru privind creşterea sau reducerea impozitelor, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

“Nu există nicio variantă de lucru privind reducerea sau creşterea impozitelor. Lucrăm la bugetul pentru 2011 pe legislaţia în vigoare – 16 la sută pentru impozitul pe profit şi impozitul pe venit şi 24 la sută pentru TVA”, a spus Ialomiţianu, la Palatul Victoria, după şedinţa de guvern.

MFP trebuie să realizeze un proiect de buget pentru 2011 care să se încadreze într-un deficit bugetar de 4,4 la sută din PIB, în condiţiile unei creşteri economice de 1,5 la sută.

De asemenea, bugetul de stat trebuie să asigure şi sumele necesare pentru acoperirea deficitului bugetului de pensii, situat la 3,6 miliarde de euro.

Vezi si

Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă a scăzut la 63% în 2023; jumătate dintre persoanele ocupate lucrau în servicii

Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost de 63%, …