Thursday , April 8 2021

Guvernul a avizat scrisoarea suplimentară de intenţie convenită cu FMI

Jeffrey Franks, negociatorul sef al FMI in Romania

Guvernul a avizat, în şedinţa de marţi seara, scrisoarea suplimentară de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) în urma misiunii de evaluare din octombrie-noiembrie, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Aprobarea scrisorii convenite cu FMI a fost confirmată ulterior de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Surse guvernamentale au explicat că termenul limită de aprobare a scrisorii de intenţie, stabilit de FMI, era marţi, 21 decembrie, ora 20.00 a României, iar premierul Emil Boc a preferat să aştepte până în ultima clipă pentru a vedea şi ce se întâmplă în Parlament cu bugetul pe 2011 şi legea salarizării.

O misiune a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale s-a aflat în România, în perioada 20 octombrie -1 noiembrie, pentru evaluarea acordului în derulare şi începerea discuţiilor preliminare cu autorităţile române pentru încheierea unei noi înţelegeri.

România are un acord de finanţare externă cu FMI, UE şi alte instituţii financiare internaţionale, în sumă totală de aproximativ 20 de miliarde de euro. România a primit până acum tranşe în valoare de 11,27 miliarde de euro de la Fond şi de 3,65 miliarde euro de CE.

Vezi si

Ministrul Muncii: Sărăcia în muncă în România e 15%, aproape dublu față de media europeană

Ministrul Muncii Raluca Turcan a declarat că sărăcia în muncă este în România de 15%, …