Friday , January 21 2022

Firma Asesoft International, controlată de Sebastian Ghiţă, a intrat în insolvenţă

ghita

Compania Asesoft International controlată de deputatul şi mogulul media Sebastian Ghiţă a intrat în insolvenţă.

Asesoft International a fost înfiinţată în 1997, şi până în 2011 l-a avut ca acţionar majoritar pe Sebastian Ghiţă, pentru ca, după această dată, să-şi cesioneze părţile sociale către Minasee Holdings LTD Cipru, companie de tip offshore deţinută 100% tot de Ghiţă Sebastian Aurelian, potrivit DNA.

Compania a avut anul trecut afaceri de peste 25 milioane de euro şi pierderi de aproape 500.000 de euro. Numărul mediu de angajaţi este de 80 de persoane, conform datelor de la Ministerul de Finanţe, anunta Realitatea TV.

Compania care a cerut insolvenţa Asesoft International este SC Transas Marine International Ab din Suedia, potrivit Capital.ro.

Potriit unei analize a Revistei 22, firmele de IT și comunicații din grupul Asesoft, înființat de actualul deputat Sebastian Ghiță, au câștigat în cei aproape 3 ani de guvernare Victor Ponta peste 90 de milioane de euro fonduri publice, naționale sau europene.

Companiile, transferate de Sebastian Ghiță fratelui său sau unor prieteni, au câștigat la foc automat contracte cu statul, deși nu toate au fost finalizate. Pe listă se află şi contracte câştigate de Asesoft International.

 

 

Vezi si

Daniel Cadariu: Ministerul Turismului a virat 1,13 miliarde lei pentru plata celei de -a doua prorate aferente schemei de ajutor HoReCa

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a virat joi fondurile în valoare de peste 1,133 miliarde lei …