Wednesday , September 28 2022

Elena Udrea: Este posibil ca noua lege a turismului să prevadă taxe mai mici pentru agro-pensiuni

Ministrul Dezvolt\rii Regionale [i Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, la Tulcea, c\ exist\ posibilitatea ca noua lege a turismului s\ prevad\ taxe mai mici pentru agro-pensiunile turistice.

‘În turism, Guvernul a p\strat TVA de 9%. (…) Vom încerca eventual în noua lege a turismului pentru pensiuni [i agro-pensiuni, în dorin]a de a-i atrage în zona fiscalizat\ a economiei, s\ punem ni[te taxe relativ mici pentru ca oamenii s\ fie dornici s\ lucreze legal, s\ beneficieze de ajutoare pe care statul le d\ în promovarea turismului, în dezvoltarea infrastructurii [i s\ fie con[tien]i c\ pentru a beneficia de aceste ajutoare trebuie s\ [i pl\teasc\ taxele. Altfel nici nu avem cum s\ îi ajut\m’, a declarat ministrul Elena Udrea.

Aceasta a amintit c\ s\pt\mâna viitoare se va semna un protocol de colaborare cu Inspectoratul General al Poli]iei Române în vederea combaterii evaziunii fiscale din domeniul turismului.

‘Vom colabora cu autorit\]ile publice locale, cu ANAF-ul, Garda Financiar\ pentru a combate evaziunea fiscal\ din turism. Sunt foarte multe pensiuni turistice în zon\ care nu pl\tesc niciun fel de impozite. (…) Acestea trebuie aduse în legalitate. Sper\m ca acest demers pe care îl ini]iem [i toat\ aceast\ strategie pe care o are acum Guvernul s\ dea roade în combaterea evaziunii fiscale din turism’, a men]ionat ministrul Dezvolt\rii Regionale [i Turismului, Elena Udrea.

Vezi si

Ultima sesiune pentru programele Rabla și Rabla plus va începe pe 30 septembrie

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță că ultima sesiune de înscriere în cadrul programelor „Rabla” …