Wednesday , May 18 2022

Daniel Cadariu: Ministerul Turismului a virat 1,13 miliarde lei pentru plata celei de -a doua prorate aferente schemei de ajutor HoReCa

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a virat joi fondurile în valoare de peste 1,133 miliarde lei pentru plata celei de-a doua prorate, în procent de 53,13%, aferente schemei de ajutor de stat HoReCa, către Agențiile pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exporturilor (AIMMAIPE).

Conform unui comunicat remis aseară, la începutul săptămânii viitoare sumele vor ajunge la băncile partenere, urmând ca acestea să efectueze plățile către cei 8.294 de beneficiari, în baza acordurilor de plată din aplicația informatică IMM-Recover.

Ne ținem de cuvânt! Așa cum ne-am propus, începând de săptămâna viitoare și până la sfârșitul acestei luni absolut toți beneficiarii schemei HoReCa se vor putea folosi de banii cuveniți, oferiți drept despăgubire pentru activitatea afectată de restricțiile impuse de pandemie. Mai mult, pentru că antreprenorii din domeniul turismului au semnalat că au întâmpinat dificultăți și în anul ce tocmai a trecut, ca rezultat al eforturilor de stopare a răspândirii coronavirusului, analizăm posibilitatea reluării acestui program în a doua jumătate a anului, astfel încât statul român să deconteze 20% din pierderile suferite între 2019 și 2021″, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului.
Până la data de 31 decembrie 2021 au fost realizate plățile pentru toți beneficiarii contractați, la o primă prorată de 46,87%, însumând bugetul alocat pentru anul trecut în valoare de 999,926 milioane lei.

Schema HoReCa a fost lansată în anul 2021 pentru a despăgubi întreprinderile din domeniul turismului, alimentației publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei COVID 19, printr-un ajutor sub forma unor granturi în cuantum de 20% din diferența dintre cifra de afaceri obținută din activitatea eligibilă aferentă anului 2019 și cea aferentă anului 2020, dar nu mai mult de echivalentul în lei al sumei de 800.000 euro/întreprindere unică.

Vezi si

Aproape jumătate dintre manageri consideră că ne îndreptăm spre recesiune în următoarele trei luni

Peste 90% dintre managerii români sunt de părere că România va avea parte de o …